Alimentația în timpul sarcinii ar trebui să conțină toți nutrienții necesari dezvoltării normale a fătului. Consumul de spanac în timpul sarcinii îți poate oferi proteine, minerale, fier și vitamine. Aparține familiei de plante cu flori Amaranthaceae și oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Află mai multe despre acesta, inclusiv beneficiile sale pentru femeile însărcinate.
Este sigur să mănânci spanac în timpul sarcinii?
Spanacul se poate consuma in timpul sarcinii, dar cu moderatie. Spanacul contine acid folic, care este unul dintre nutrienții esențiali pe care femeile însărcinate ar trebui să îi includă în alimentația lor. Folatul sau acidul folic ajută la prevenirea malformațiilor congenitale.
Această legumă cu frunze verzi conține și fier, care este un alt nutrient necesar în timpul sarcinii. Dar nu trebuie consumat în exces. De exemplu, dacă ești susceptibilă pentru pietre la rinichi, atunci este posibil să fie necesară o reducere a consumului de spanac.
Beneficiile Spanacului În Timpul Sarcinii
Nutrienții din spanac pot fi de ajutor în modurile menționate mai jos:
Fier și acid folic: în timpul sarcinii, volumul de sânge din organism crește cu 30% până la 50%, ceea ce poate necesita un aport mai mare de fier și acid folic. Consumul regulat de spanac poate ajuta la satisfacerea necesarului de fier al organismului.
Calciu: Nivelurile crescute de calciu pot duce la scăderea tensiunii arteriale, în timp ce nivelurile scăzute de calciu pot duce la hipertensiune arterială în timpul sarcinii. Biodisponibilitatea calciului din spanac ar putea ajuta la menținerea nivelurilor tensiunii arteriale.
Vitamine: Spanacul, o sursă bogată de vitamine A și C, poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Spanacul poate ajuta să îndeplinești necesarul zilnic de vitamina A, care este important pentru sănătatea ta, precum și pentru dezvoltarea fătului.
Posibile Efecte Secundare Ale Consumului De Spanac În Timpul Sarcinii
Ingerarea prea multă de spanac în timpul sarcinii poate duce la unele reacții adverse, cum ar fi:
Pietre la rinichi: femeile însărcinate ar putea avea mai multe șanse de a dezvolta pietre de fosfat de calciu, în special în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru. De asemenea, consumul ridicat de alimente cu oxalat poate duce la infecții ale tractului urinar. Cu toate acestea, consumul de spanac în cantități moderate poate să nu prezinte acest risc.
Diaree: viitoarele mame sunt susceptibile la listerioză și salmoneloză. Frunzele de spanac pot avea contaminanți bacterieni care ar putea duce la diaree. Prin urmare, spală întotdeauna frunzele corespunzător înainte de a le mânca.
Consumul de spanac în timpul sarcinii este sigur și îți poate oferi nutrienți esențiali pentru sarcină, inclusiv proteine, minerale, fier și vitamine. Cu toate acestea, trebuie să mănânci spanac cu moderație pentru a evita deficiența sau consumul excesiv. Dacă îți place gustul acestei legume cu frunze verzi, o puteți adăuga în alimentația ta de sarcină sub formă de supă, smoothie, salată, gustări sau ca ingredient în diferite mese, cum ar fi omletă, sandvișuri și multe altele.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.


